Vanliga frågor

Vi har ingen fysisk butik, utan säljer endast på nätet, via instagram och via vår butik på Tradera.

Efter överenskommelse kan man komma och hämta det man köpt för att slippa frakt, om  man bor i närheten eller har vägarna förbi.

  • I första hand så säljer vi begagnade varor. Vårt motto är andra hand i första hand. De nyproducerade varor vi säljer är till för att vårda t.ex. en möbel eller väska som du köpt, på så sätt förlänger du dess livslängd. Produkterna i detta sortiment är alla tillverkade i Sverige.
  • Vi återanvänder ofta förpackningar och förpackningsmaterial, i nuläget gör vi dock av med fler än vi får in.
  • I första hand så använder vi oss av miljöfrakt, det innebär att det kan ta lite längre tid innan ditt paket kommer fram, men då har det transporterats på ett mer miljövänligt sätt, t.ex. har man sett till att fylla lastbilen fullt ut.
  • Vi kan göra mer och jobbar aktivt för att bli bättre.

Ja, du kan läsa mer om vår personuppgiftspolicy här.

Vi svarar på mail inom 24 timmar mån-fre, 08:00-17:00.

Vårt äldre sortiment kan ha fläckar eller andra skönhetsfel. Vi beskriver produkten så noggrant som möjligt med eventuella brister. Vi kan därför inte svara på om eventuella fläckar eller missfärgningar går bort. Men du har alltid 14 dagars ångerrätt på ditt köp, och har vi missat något i vår beskrivning står vi givetvis för returfrakten.

När paketet bokats får du ett separat mail med ditt kollinummer så att du kan följa vart ditt paket befinner sig. Ibland tar det dock lite tid innan data registreras från det att paketet hämtas och det läses in på terminalen för vidare transport. En del försändelser som skickas med PostNord är endast delvis spårbara.

Mindre brev och paket skickas med Postnord och då kommer det normalt dagen efter (ytterligare en dag till norra norrland samt Gotland), vi skickar med Postnord varje vardag.
Större paket skickas med DHL eller Schenker, måndagar-torsdag, bryttid 11:00 (har du lagt en order efter klockan 11:00 skickas den vid nästa tillfälle). Tänk dock på att det tar 1-2 arbetsdagar för att hantera din order innan den skickas. Till de större städerna går det på 1-2 arbetsdagar. Till mindre orter kan det ta upp till 7 arbetsdagar.

Har du frågor om hur din beställning kommer skickas,  skicka gärna ett mail till
hej [at] gammaltonytt.se

Present? Om du köper för att ge bort något och behöver veta exakt leveranstid, eller har bråttom, hör av dig så tittar vi på en lösning. Enklast når du oss via mail hej [at] gammaltonytt.se eller på telefon 079-339 03 52.

Email us at hej [at] gammaltonytt.se and tell us your adress and what you would like to by, and we´ll get back to you with shipping cost and payment methods.

Har du hittat nåt du gillar men bor utanför Sverige? Maila oss på hej [at] gammaltonytt.se med info om produkter du vill köpa, så kollar vi fraktkostnad och återkommer med betalningsinfo.