Köpvillkor

Köpvillkor

  • Leveranstid 2-5 arbetsdagar.
  • 14 dagars öppet köp

Köp sker i första hand via vår butik gammalt_o_nytt på Tradera.

Trygga köp, nöjda kunder!

För oss är det viktigast att du som kund känner dig trygg med att handla hos Gammalt & Nytt och att du känner dig fullt nöjd med ditt köp. Därför följer vi alltid Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen. Vi garanterar att alltid försöka lösa alla frågor och eventuella problem på det sätt som blir bäst för dig. Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi följer GDPR och du kan läsa mer om vår personuppgiftspoluciy här.

Tänk på att alla våra varor är begagnade om inte annat anges. Tänk därför på att bruksspår kan finnas på alla varor. Vi försöker dock ge en så korrekt beskrivning som möjligt av varan, men vi är människor som jobbar här och kan ibland missa något. Bilderna ska alltid ses som en del av objektsbeskrivningen. Vi kan tyvärr inte alltid garantera att våra bilder återger exakta färgnyanser. Hur färgerna upplevs påverkas bland annat av din dators skärminställningar som kan variera.

Beställning
För att få beställa från Gammalt & Nytt måste du ha fyllt 18 år.

För köp via Instagram
Skriv köp i kommentar eller skicka DM. Vi tillämpar först till kvarn och reserverar oss för slutförsäljning. När du får en bekräftelse från oss med totalsumma, reserverar vi den i 24 h. Om betalning ej erhållits inom denna tid annulleras din order. Betalning sker i första hand till vårt Företagsswish. Saknar du Swish kan vi lösa det på annat sätt.

Order outside Sweden
Have you found something you like, but live outside Sweden? Email us at hej [at] gammaltonytt.se with info on the products you want to buy, and shipping address, we`ll check shipping cost and return with payment info in email.

Beställning utanför Sverige
Har du hittat nåt du gillar men bor utanför Sverige? Maila oss på hej [at] gammaltonytt.se med info om produkter du vill köpa, så kollar vi fraktkostnad och återkommer med betalningsinfo.

Frakt
– Vi skickar varorna med DHL, Schenker eller PostNord till närmaste utlämningsställe alternativt som brev direkt hem i din brevlåda beroende på storlek på försändelsen. Om din försändelse inte kan delas ut aviseras du i första hand via sms, i andra hand via den mailadress som du uppgett i samband med köpet.
– Vi skickar i första hand med miljöfrakt vilket innebär att det kan ta någon dag längre innan du får din beställning, men säkerställer att ditt paket fraktas på ett mer miljövänligt sätt.
-Alla paketförsändelser skickas spårbart. Du får separat mail med kollinummer.  Vi rekommenderar även appen “Mina paket”, där kan du spåra och följa de flesta paket, du kan också med hjälp av appen och bank-id hämta ut ditt paket hos ombud.
-OBS: Vi har inte möjlighet att skicka paket till boxadress.
-Av miljöhänsyn återanvänder vi förpackningar och emballage i möjligaste mån.

Ej uthämtade paket
Paketleverans som skickats från oss måste alltid hämtas ut, även om du avser att returnera försändelsen. För outhämtad försändelse debiterar vi en avgift på 350 SEK för att täcka kostnader förknippade med returfrakten.

Leveranstid
Det tar 1-2 dagar inn vi behandlat din roder och packat den så den är redo för att skickas. Därefter är leveranstiden 2-5 arbetsdagar. Vi har hämtning av paket mån-tor. Mindre försändelser skickas alla arbetsdagar.

Ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du ska kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Du har självklart rätt att öppna förpackningen för att titta närmare på varan, men den skall vid retur vara oanvänd och i originalskick. Det är på kundens ansvar att varan kommer fram till oss i det skick som kunden fick den. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som kund som står för den faktiska returkostnaden. Varan får ej returneras till oss mot postförskott. Godset måste vara oss tillhanda inom 14 dagar från det att ångerrätt överenskommits.
Här finns länk till Konsumentverkets ångerblankett.

Vid retur sker återbetalningen så fort varan kontrollerats av oss, detta kan ta upp till 15 dagar. I de fall vi expedierat fel vara står vi naturligtvis för returkostnaderna. För oss är det viktigt att du som kund känner dig fullt nöjd!
Öppet köp gäller inte på beställningsvaror.

Nyhetsbrev
Om du anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev i samband med köp kan du närsomhelst avsluta prenumerationen genom att följa länken i nyhetsbrevet för avregistrering.

Reklamation
Du har som kund rätt att reklamera en felaktig eller defekt vara. Reklamationen ska ske så fort felet upptäcks, dock senast inom 30 dagar. Reklamerade produkter returneras på Gammalt & Nytt:s bekostnad. Reklamation på korrekt beskrivna varor accepteras inte. Varan får ej skickas till oss mot postförskott. Godset måste vara oss tillhanda inom 15 dagar från det att vi kommit överens om retur av varan.
Vid reklamation så kan vi endera erbjuda oss att reparera/åtgärda det defekta på nytt. Eller du kan få en ny vara till samma värde eller få pengarna tillbaka.

Tvist
Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.
Länk till Eu:s tvislösning: ec.europa.eu/odr

Slutförsäljning
Vi reserverar oss mot eventuell slutförsäljning då våra produkter är unika och lagersaldot ibland har fördröjning innan det uppdateras.

Personuppgifter
Personuppgifter behandlas endast av oss på Gammalt & Nytt och ges aldrig ut till tredje part. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.

Gammalt & Nytt
hej [at] gammaltonytt.se
079 – 339 03 52

Sunnersberg Smulan 1
531 98 Lidköping